Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за София.
Ако искате да видите всички новини за България натиснете ТУК.
Населено място: 

Движението младите учени връчва знамето 5 + 1

Дата: 10.11.2008

На 11.11.2008 г., вторник, Движението младите учени КОГИТО ще връчи на президента на Република България, премиера на Република България и кмета на гр. София своето знаме „5% +1% от БВП за 2009 година”. Връчванията ще са:

  • от 10.00 часа пред президентството, бул. Дондуков 2
  • от 10.30 часа пред министерски съвет, бул. Дондуков 1
  • от 11.00 часа пред столична община, ул. Московска 33


Ние, движението на младите учени КОГИТО, с внимание следим стъпките на правителството за модернизирането на българската наука и образование и бихме искали те да са част от една цялостна стратегия за развитие на страната ни.

В условията на световна икономическа криза отслабеното образование и намаляващият научен капацитет ще се отразят пагубно на българската икономика. Затова бихме искали да видим ясни и конкретни ангажименти на държавните институции за образованието, науката и бъдещето на България.

За целта, според нас, е необходимо спешно привеждане на разходите за образование и наука в страната на равнищата средни за Европа и препоръчвани от Лисабонската стратегия. В този смисъл одобряването на бюджетни разходи от 5% за образование спрямо брутния вътрешен продукт (БВП) и 1% за наука спрямо БВП още през 2009 г. е крайно необходимо.

„5 % + 1 % от БВП за 2009 година” е знамето, което гарантира:

  1. българска културна и научна идентичност в обединена Европа
  2. българска работеща икономика на знанието и нашето бъдеще в България

Ние, младите, искаме да останем, да работим и да създаваме в България!

Движение на младите учени Когито

Видяна общо: 658 рейтинг: 0.16

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.