Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за София.
Ако искате да видите всички новини за България натиснете ТУК.
Населено място: 

Забраната за пушене в закрити обществени места остава

Дата: 17.02.2015
пушенето вреди на Вас и на околните
Пушачи и ресторантьори с нетърпение очакват знойното лято, когато ще могат да пушат на открито

Наказателни постановления за над 304 хиляди лева са наложени на собственици на заведения и граждани за нарушаване на забраната за пушене в закрити обществени места

За миналата година служителите на регионалните здравни инспекции са направили над 180 хиляди проверки за спазването на закона, при които са съставени 784 акта за нарушение и са издадени над 600 наказателни постановления, включително 653 акта за физически лица, 236 за юридически и 370 за административни нарушения.

По време на днешния парламентарен контрол министърът на здравеопазването Петър Москов не уточни каква е събираемостта на глобите, но коментира, че за да е по-ефективен контролът са необходими по-прецизни критерии, разписани в закона, за това какво е закрито помещение и как да се процедира със заведенията, за които се получават редовни сигнали. Предвид че при 184 хиляди проверки са проверени 182 хиляди обществени обекта, многократните нарушители са стотици.

Москов защити служителите на здравните инспекции, като обясни: "Това са много натоварени хора, с много други отговорности, на чийто фон обемът от проверки е значителен. Ведомството е отворено да си сътрудничи с неправителствения сектор, като няма фаворити сред организациите срещу тютюневия дим. Миналата седимица една от тези организации поиска, няма да споменавам колко пари, за поддържането на гореща линия за сигнали за места, на които забраната се нарушава, предвид че същата линия вече съществува и се поддържа от служители на здравното министерство."

Видяна общо: 1162 рейтинг: 0.59

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.