Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за София.
Ако искате да видите всички новини за България натиснете ТУК.
Населено място: 

Догодина въвеждат тол такса от 10 ст. на километър за леките коли

Дата: 18.02.2015

С въвеждането на тол таксата годишните винетките ще отпаднат

По първоначални разчети на министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова таксата за преминаване по магистрали на леките коли ще е около 10 стотинки на километър. Анализът на трафика тепърва предстои. Разчетите ще са готови до края на годината, а въвеждането на тол такса за леките коли не е на дневен ред през следващите две - три години.

"Около 1 млрд.лв. приходи годишно са нужни, за да се поддържат пътищата, както другаде в Европа. Тол системата ще се въведе поетапно, като първо ще обхване тировете и тежките камиони, които трябва да бъдат спрени да използват малките пътища, непригодни за тежкия трафик. След това ще се въведе електронната винетка за леките коли, а тол таксата за тях ще стане факт, едва след построяването на магистралния пръстен.
Пускането на новите магистрални участъци тази година - отсечката от АМ Струма ,между Дупница и Благоевград, ще е готова през октомври, а между Сандански и Кулата - през август. До септември изцяло ще бъде пусната и магистрала Марица" - прогнозира Павлова.

Нова телевизия

Видяна общо: 1681 рейтинг: 0.85

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | Догодина въвеждат тол такса от 10 ст. на километър за леките коли
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.