Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за София.
Ако искате да видите всички новини за България натиснете ТУК.
Населено място: 

Беззаконието унищожи българската гора

Дата: 25.02.2015
Беден човек - жив дявол!
И МВР не може да спре кметското бракониерство

Горските инспектори, в малките селища, се страхуват да проверяват за незаконна сеч

Един от големите проблеми, при контрола на горите, е свързан с местните зависимости, особено в малките населени места. Понякога има отказ на горските инспектори да влязат някъде за проверка, защото се страхуват какво ще им се случи като се приберат вкъщи.

Пример е скорошният палеж на вилата на директора на горското стопанство, в Разлог. В Омуртаг ресорните инспектори просто изпитват страх да проверяват. Затова е сключено споразумение с МВР, за помощ при проверки в определени райони.

Ведомството ще предложи промени в Наказателния кодекс, с които нарушителите, които нямат имущество и не могат да си платят глобата, да бъдат наказвани с пробация. Сега, като няма какво да му вземеш - нищо не се случва и той пак краде дърва.

Десислава Таневав - министърът на земеделието пред в-к 24 часа

Видяна общо: 1073 рейтинг: 0.55

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.