Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за София.
Ако искате да видите всички новини за България натиснете ТУК.
Населено място: 

България - Природа - Човек - Цивилизации

Дата: 15.03.2015

В книгата ще намерите много основания да изправите гордо глава пред света. Като обитатели на земя, в която човекът е оставил следи от всички свои възрасти. Като граждани на държава, която някога е била сред най-могъщите в Европа, наред с Византийската и Франкската империи.

От книгата ще узнаете къде са открити най-старите следи от първите хора на континента, къде е бил покръстен българският владетел Борис-Михаил и за пътешествията на много ценни български ръкописи из световните библиотеки, за тайнствената принцеса, погребана в Могиланската могила, за първите искри на цивилизацията в европейския континент, за Тайната вечеря, създадена век и половина преди леонардовия шедьовър.

Ще научите, че канализацията в родопското село Ковачевица са направена преди лондонската и ще видите загадъчните и уникални трапецовидни ниши в Източните Родопи.

Ще видите първото злато на човечеството, находките, определяни като най-старата протописменост на континента, а също и Агушевия конак, смятан за единствения оцелял феодален замък у нас.
 
Ще се запознаете с „белите сватби“, в Рибново, „мъжкото хоро“, в Калофер, кукерските празници.

Десетки племена и народи, които са я избирали за свой дом, са оставили материални следи и уникални обичаи, и вярвания, и „живата вода” на традициите освежава и днешния й ден.

Ще видите невероятните български природни феномени и пейзажи и още много интересна информация в 424 страници!

Повече информация за книгата разгледайте ТУК.

bulgaria-book.com

Видяна общо: 9348 рейтинг: 4.82

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.