Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за България.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Леглата в курортите ни се увеличили с 15 на сто за година

Дата: 20.08.2001

Всяка година легловата база в България се увеличава средно с 15 %, но във всеки случай леглата са повече от 600 хил. Това съобщи  Георги Гергов, председател на Националния борд по туризъм. В България правим туризъм на световно равнище, въпреки негативните неща, които се говорят. Разликата между България и Турция е, че Турция се е наложила като дестинация много по-рано в годините. У нас бум в туризма има в последните 8-9 години и ни трябва време да отрегулираме процесите, които досега се регулираха сами, допълни Гергов.

В България трябва да знаем какво ще се случи в туризма в следващите пет години, каза Гергов и допълни, че на 6 септември ще бъде учредена Конфедерацията по туризъм като до момента участие са потвърдили 18 неправителствени организации.

Видяна общо: 880 рейтинг: 0.21

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.