Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за България.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Най-уязвимите от природни бедствия градове в България

Дата: 30.04.2007

В България има 8 сеизмични зони, които са разделени на 3 сеизмични региона.  най-уязвимите градове в страната са 7. Това са София, Варна, Пловдив, Пазарджик, Велико Търново, Благоевград и Русе. В тях живее 75 % от населението в България. Катастрофичните рискове характерни за страната са земетресения, наводнения и свлачища. Интересното е, че 23 на сто от хората живеят в панелни жилища, а останалите в железобетонни и зидани сгради, които са значително по-устойчиви на природни катаклизми.

Mрез 2005 година при наводненията бяха засегнати близо 2 милиона души от 131 общини в страната. 14 000 бяха евакуирани, 17 загинаха. Щетите от наводненията бяха за 1 милиард лева, а държавата отпусна едва 238 500 000 лева за преодоляване на последствията.

Видяна общо: 478 рейтинг: 0.12

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.