Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за България.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Трудът и животът в София остават най-скъпи

Дата: 30.04.2007

Служителите на средни позиции в София продължават да бъдат най-скъпо платени, показват данните от последния доклад на Industry Watch. Проучването за първото тримесечие на тази година, осъществено заедно с агенцията за маркетингови и социологически проучвания Витоша рисърч, не регистрира сериозни размествания в регионалната класация на цените на труда. Изследвано е заплащането на служителите на средни позиции.

На второ място след София се нарежда Варна, където заплатите са само с 5% по-ниски от тези в столицата. Трети по този показател е Хасково с 10% разлика със столицата, а в Пловдив и в Стара Загора заплатите са с около 15% по-ниски. Най-евтин е трудът в Плевен, където заплатите изостават с близо 30% от тези в столицата.

Данните на доклада показват, че София продължава да е и градът с най-висока цена на живота. Непосредствено след столицата се нареждат Варна, Бургас и Хасково. Най-евтино се живее в Плевен, където един лев купува около 26 на сто повече услуги в сравнение със столицата.

Трудът за средни позиции в София е 15% по-високо платен, отколкото в Пловдив и Стара Загора. В Стара Загора обаче през последните няколко години има висок ръст на инвестициите, което е довело до по-бърз ръст на производителността. Темповете на икономическо развитие в този град са значително по-бързи, отколкото в София, Варна, Бургас и Пловдив, сочи изследването.

Видяна общо: 704 рейтинг: 0.17

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.