Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за България.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Втора вълна от румънски туристи идва за 1 май

Дата: 30.04.2007

След като около великденските празници морските курорти по Северното Черноморие бяха пълни с туристи от Румъния, през почивните дни около 1 май се очаква втора вълна от гости от тази страна. Информацията съобщиха представители на хотелиерите и туроператорите от курортите Златни пясъци, Албена и Св. Константин и Елена.

Според неофициалните данни на хотелиерите около Великден морските курорти са посетени от поне 25 хил. румънски туристи и подобен брой гости се очакват и в началото на май. Румънският пазар тази година се очаква да е сред тези, които ще донесат най-сериозни приходи в морските хотели.

Поне 15-20 хил. румънски туристи имаше около Великден в Златни пясъци и за 1 май се очаква да дойдат пак толкова, съобщи Георги Щерев, който е председател на Съюза на собствениците в Златни пясъци и собственик на хотелите Иберостар Обзор и Иберостар Изгрев. Данните за сериозно присъствие на румънските туристи потвърдиха и други представители на туристическия сектор.

Това е и причината по-голямата част от хотелите в Златния пясъци и останалите курорти по Северното Черноморие да отворят още в началото на април, обясни Щерев. Рано е обаче да се говори за официално откриване на сезона, който на практика ще започне с първите чартъри след средата на май.

В момента тече записване за 12 хотела в Албена, които се очаква да бъдат пълни около 1 май, обясни търговският директор на "Албена" Маргита Тодорова. По думите й през дългия уикенд след 27 април ще посрещнат около 4500 туристи от Румъния.

Румънските туристи се очаква да са със сериозно присъствие през целия активен сезон, обявиха хотелиерите. На румънския пазар ще отбележим ръст от 60 на сто, каза Маргита Тодорова. Важно е да се отбележи все пак, че базата, на която този процент се изчислява, е все още сравнително малка в сравнение с останалите чужди контингенти, добави тя. По думите й в Албена тази година ще има спад на британските и германските туристи, каквато е общата тенденция за летния сезон.

Видяна общо: 660 рейтинг: 0.16

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.