Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за България.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Камила за конче на Пржевалски

Дата: 29.04.2007

Управата на зоопарка в Добрич е в преговори с различни зоологически градини в страната за нов дом на кончето на Пржевалски Калиман, съобщи шефката на зоокъта в Добрич Севдалина Венкова.

Две годишният Калиман е първото поколение на двойката коне на Пржевалски - Куна и Игор, които са единствените представители на Балканите от рядката порода. На 10 януари тази година Куна и Игор се сдобиха с втора рожба - също мъжко конче, което носи името Искър.

"Тъй като се събраха трима мъже, а дамата е само една, тази година задължително трябва да намерим нов дом за Калиман. Водили сме разговори с различни зоологически градини в страната, тъй като транспорта е по-евтин. Нашето желание е срещу кончето да вземем камила," уточни Севдалина Венкова.

Двойката коне на Пржевалски пристигнаха в Центъра за защита на природата и животните в Добрич през септември 2003 г. Те са единствените на Балканския полуостров, а в целия свят има само хиляда от този вид. В Европа конете от вида са не повече от 100, добави още Севдалина Венкова.

Видяна общо: 542 рейтинг: 0.13

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.