Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за България.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Сагата с монокините на плажа взе неочакван обрат

Дата: 28.05.2013
Православни свещеници бранят монокините
Православните свещеници не искат забрана на монокините, защото всеки турист е свободен в избора си

Православните свещеници внезапно обявиха, че изобщо не са против голите туристи, а само преди дни представители на девет църкви внесоха искане в община Бургас да забрани монокините и нудистите.

“Изнесената информация не отговаря на истината. Ние не искаме нито забрана на монокините, нито глоби. Става въпрос за съвсем друго нещо. Евангелистите си имат ритуал да правят водни кръщенета в морето. Те настояват, когато извършват този ритуал, на плажа да няма нудисти или жени по монокини. Аз подкрепих единствено това тяхно желание. Никой не иска забрана на монокините, защото всеки турист е свободен в избора си. Една такава забрана би довела до разрез с европейските светски норми” - заяви православният духовник отец Веселин, чийто подпис стои под искането, изпратено до община Бургас.

“Аз това писмо не съм го подписал. Мнението ми е, че действително трябва да се спазват морални норми. Не е приятно жените да са по монокини на плажа и е добре да има някакви граници. Но в никакъв случай не подкрепям това да бъде забранено” - запази неутралитет по темата архиерейският наместник в морския град - Борис Беров.

Видяна общо: 2630 рейтинг: 0.98

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.