Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за България.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Археологическите разкопки по програмата Виа Понтика навлизат в решителна фаза

Дата: 29.05.2013
Крепостните стени, на провлака в Созопол, вече са частично реставрирани и готови за посрещане на туристи
До 15 юни археолозите ще приключат разкопките на дългата 70 метра крепостна стена Урдовиза

Археолозите завършват разкопките на крепостта Акра край Черноморец и слизат и под водата, за да разкрият тайните на древното пристанище.

Продължава работата и на специализираната строителна бригада, която реставрира две от кулите на крепостта и крепостната стена. Стените вече се виждат от пътуващите по пътя Бургас-Созопол и през лятото туристите ще могат да разгледат монументалните постройки на българския Помпей.

Археологическите разкопки по програмата “Виа Понтика” навлизат в решителна фаза. До 1 юли т. г. - началото на активния туристически сезон, обектите ще бъдат предадени, съобщиха от Националния исторически музей (НИМ).

Крепостните стени, на провлака в Созопол, вече са частично реставрирани и готови за посрещане на туристи. През лятото ще бъде реставриран и средновековният храм Св. Николай Чудотворец, край който бяха открити мощите на св. Николай и прословутият вампир, който до две седмици ще бъде пренесен от София в музея на родния си град - Созопол. Продължава възстановяването и на т. нар. Северна кула, маркираща входа на едно от пристанищата на града. Готова е вече вратата на входната порта, рамкирана от красив тухлен свод.

По-сложен е случаят с крепостта Урдовиза. До 15 юни археолозите ще приключат разкопките на дългата 70 метра крепостна стена.

Видяна общо: 918 рейтинг: 0.34

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | Археологическите разкопки по програмата Виа Понтика навлизат в решителна фаза
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.