Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за България.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Празник на розите и розето в Казанлък

Дата: 30.05.2013
На 1 юни предстои изборът на малката царица роза
В неделя ще бъде представен спектакълът Розобер

През уикенда Казанлък отново става столица на розите и розето

Задължителна спирка за всички почитатели на розата и виното розе този уикенд е Казанлък. Сто и десетото издание на фестивала на розата в старопланинския град започна още на 17 май, но в петък, събота и неделя са най-интересните събития. Днес, за 45-ти път, ще бъде избрана царица на розата, която ще получи своята корона утре.

Утре започва и международният фолклорен фестивал с участието на фолклорни състави от всички побратимени на Казанлък градове.

На 1 юни предстои изборът на малката царица роза. Вечерта е традиционната заря-проверка.

В неделя ще бъде представен спектакълът Розобер, а празника на града ще бъде отбелязан с карнавално шествие.

Третото издание на националния конкурс за розе започва утре, с дегустация на борещите се за наградите вина. От 10 до 21 часа, в казанлъшкото читалище Искра е началото на базар изложение, където могат да се видят, опитат и купят вина от набиращия все по-голяма популярност вид.

От 17.30 часа е награждаването на най-добрите образци за тази година. Ще бъдат връчени първа, втора и трета награда, а специални призове ще дадат Българската асоциация на професионалните сомелиери и Съюза на българските художници (за дизайн на етикет и търговска марка).

Видяна общо: 1064 рейтинг: 0.40

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.