Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за България.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Задръстванията в мегаполисите струват ежегодно $266 милиарда

Дата: 30.05.2013
Задръстванията в мегаполисите
Най-доброто решение срещу задръстванията бил строежът на нови линии на метрото и трамваите

Задръстванията по улиците носят на големите световни градове ежегодни загуби от милиарди долари. Очаква се, че към 2050 година градското население на земята да достигне 70 %, вместо сегашните 50 % и пътната ситуация да стане патова. Решението на въпроса е единствено във възраждането на интереса към обществения транспорт и масовото групово движение на хората.

По данни на анализаторите от консултантската компания Roland Berger, в 30-те най-големи световни града ежегодните икономически и социални загуби, заради задръстванията са вече $266 милиарда. И ако в развитите страни, основната задача е модернизирането и разширяването на остаряла инфраструктура, то в развиващите се страни, където не са особенно развити транспортните системи, базирани най-вече на автобуси, е нужно да се намерят ефективни средства за превоз на милиони хора и най-доброто решение е строежът на нови линии на метрото и трамваите.

Очаква се, че през следващите 10 години, за развитие на транспортната инфраструктура, само в развиващите се страни да бъдат похарчени $175 милиарда, най-вече за по-разклонени линии на метромрежите. Във всички случаи, ще бъдат търсени услугите на компаниите, специализирани в модернизацията на транспортни системи. Подобна технология е била предложена от компания, осигурила системата за платен достъп до центъра на Лондон и следене движениието на автобуси чрез GPS, което е помогнало да се намали натовареността в централната част на мегаполиса с 37 %.

Наскоро нашумелите разнообразни приложения за мобилни телефони, снабдяващи собствениците в реално време с различна информация, за начините и възможностите за придвижване, демонстрира потенциалът на това направление. Проблемът засега е в това, как събраната от многобройни източници информация да се систематизира и представи в удобен за възприемане вид.

Авто Прес

Видяна общо: 907 рейтинг: 0.34

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | Задръстванията в мегаполисите струват ежегодно $266 милиарда
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.