Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за България.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Удължават срокът за приватизация на БДЖ Товарни Превози

Дата: 31.05.2013
Номера от селски вечеринки
По почина на Костов, Борисов се опита да прихватизира БДЖ с умишлено натрупана закупа към "приятелски" банки

Приватизация по Костовски: Само за първите 3 месеца нагласената загуба на БДЖ Товарни превози е 6.7 млн.лв.

Докато новата власт придобие яснота за възможните изходи, за бъдещето на БДЖ Товарни превози, процедурата за приватизацията на дружеството ще бъде протакана. Вече е договорено вече удължения срок за подаване на оферти за компанията до 10 юни да бъде удължен до 25 юни. Решението на Агенцията за приватизация вече е взето и е съгласувано с транспортното министерство.

Спиране на приватизацията на БДЖ Товарни превози беше първата заявка на новия транспортен министър Данаил Папазов още с влизането му в министерския кабинет.

"Желанието ми е да се опитам да спра продажбата и да запазя предприятието държавно, като го направим по-ефективно. Преди да мога да вземам конкретни решения, трябва да се запозная със състоянието не само на товарния превозвач, но и на холдинга като цяло, да се срещна с кредиторите му, да преценим кои задължения могат например да се разсрочат или предоговорят. Трябва също и да имаме виждания какво да включват мерките за стабилизиране на превозвача и подобряване на състоянието му. Твърд срок за вземане на окончателното решение по темата засега няма" - посочва Папазов.

Решението за спиране на приватизацията трябва да бъде взето от транспортния министър, защото дружеството е в забранителния списък за раздържавяване.

Към момента, оценката е, че от продажбата на компанията могат да се получат около 100 млн.лв.q като на нея се гледаше като възможност за спасяване на целия холдинг, като се погасят част от просрочените задължения на компанията-майка към кредиторите й. Общо дълговете на холдинга по последна информация са 716 млн.лв.

Капитал Daily

Видяна общо: 909 рейтинг: 0.34

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.