Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за България.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

От есента кацаме на летище София и при нулева видимост

Дата: 05.02.2013
Последна остава думата на командира на самолета, дали иска да кацне в мъглата или да потърси резервно летище
За съжаление радарите само ще насочват самолетите, но няма да почистват пистата

Оборудваните с радари самолети и обучените пилоти ще могат да кацат на столичното летище и при гъста мъгла

"От есента столичното летище София ще бъде сертифицирано с клас 3В, който позволява кацане и при нулева видимост и най-трудни атмосферни условия. На този етап, у нас, кацането е допустимо при условията на категория 3А, което означава 30 м вертикална и 200 м хоризонтална видимост" - съобщи министър Ивайло Московски.

Единици са европейските летища с категория 3В, като по технически данни, кацането може да се осъществи при вертикална видимост от 15 м и хоризонтална от 75 м или по-малко, по преценка, ако екипажът прецени, че може да изпълни такова приземяване.

Новите технически възможности на столичното летище се редуцират с над 80 % всички случаи на пренасочване на полетите поради ниска видимост. Успоредно със задължителните технически възможности на самолета, последна ще е думата на командира на самолета, дали иска да кацне в мъглата или да потърси резервно летище.

От България Ер потвърдиха, че всичките им самолети Ербъс са оборудвани с радари за приземяване при 3В, а екипажите са подготвени за такива условия, но ембраерите са оборудвани от производителя само за 3А.

Видяна общо: 604 рейтинг: 0.21

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.