Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за България.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Почитаме руските белогвардейци

Дата: 06.02.2013
Да разбуним омразата и спомена за насилието
Варненското село Казашка махала е основано от руски белогвардейци

"Копие на руска икона ще бъде дарено на 9 февруари на варненския катедрален храм Успение Богородично. Тя е на един от новите мъченици за вярата - страстотерпец император Николай Александрович.
Иконата е интересна с това, че изображението е ново, едва от 1992 г., когато убитият император и семейството му са канонизирани за мъченици-страстотерпци" - съобщи Варненският и Великопреславски митрополит Кирил, който е и наместник-председател на Светия синод.

Донасянето й е по негова инициатива и със съдействието на Балканското атонско сдружение и с личното благословение на патриарха на Москва и цяла Русия Кирил, както и на Санктпетербургския и Ладожски митрополит Владимир.

Иконата ще бъде връчена на дядо Кирил от викария на Санктпетербургската митрополия епископ Мстислав и вицегубернаторът на града Василий Китеджи, който е етнически българин. Тя ще бъде поставена за поклонение в катедралния храм Успение Богородично преди обяд на 9 февруари, а на 10-ми, с тържествена Света литургия, ще бъде отбелязан денят на руските белогвардейци.

Видяна общо: 1036 рейтинг: 0.36

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.