Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за България.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

easyJet търси 330 пилота

Дата: 06.02.2013
Водещата европейска авиокомпания easyJet обяви 330 постоянни работни места за пилоти
easyJet преструктурира и формализира кариерната си структура

Водещата европейска авиокомпания easyJet обяви 330 постоянни работни места за пилоти през 2013, като част от нейната нова кариерна структура за развитие на кадети и първи пилоти. Позициите са отворени и за българи. Длъжностите ще бъдат предлагани във всички 11 бази на easyJet във Великобритания - Гетуик, Саутенд, Лутън, Станстед, Глазгоу, Единбург, Нюкасъл, Манчестър, Ливърпул, Бристол и Белфаст.

easyJet преструктурира и формализира своята кариерна структура. Това ще осигури на кадетите възможност да трупат опит и летателни часове, последвани от договор за работа като опитни първи пилоти, което от своя страна води до дългосрочна кариера в еasyJet и възможността да станат капитани.

Първата стъпка за присъединяването на пилот към еasyJet обикновено е чрез обучение в CTC Aviation и Parc. Пилотите от тези центрове ще придобият опит в дейността на авиокомпанията и ще натрупат своите летателни часове с повече работа през лятото, отколкото през зимата. Това дава на еasyJet ниво на гъвкавост, поради сезонния характер на работата в индустрията.

След като натрупат над 1 250 часа, в еasyJet, за период от 2 години, пилотите се присъединяват към еasyJet като постоянни служители с длъжност „първи пилот“. еasyJet използва CTC Aviation и Parc от няколко години, но това е първият път, когато авиокомпанията е в състояние да предложи постоянни работни места за първи пилоти.

След летателен опит в период от още 2 години и достигнати 2 500 летателни часа, летците стават „старши първи пилоти“.

В следващия етап целта е те да станат капитани. Времето от първи пилот до капитан е вероятно по-малко, отколкото в други авиокомпании.

easyJet предлага и други възможности за пилотите да развиват кариерата си, независимо дали това е чрез обучения или в управленски позиции.

В момента еasyJet има над 1 850 постоянно наети пилота, както и допълнителни 450 летци, осигурени чрез договор със CTC Aviation и Parc.

От компанията представиха как ще изглежда структурата за пилоти в еasyJet и схемата за възнаграждение занапред:

Ранк Кариерна фаза / опит Възнаграждение*
Кадет** Пилотите придобиват опит и летални часове в еasyJet 40 - 50 хил. паунда
Първи пилот Пилотите остават на постоянна работа след натрупани 1 251 леталени часа и двегодишна служба в еasyJet 54 - 58 хил. паунда
Старши първи пилот При натрупани 2 500 леталени часа и още две годиши в еasyJet 66 - 75 хил. паунда
Капитан По преценка на ръковоството 114 - 146 хил. паунда

* Общото възнаграждение включва гъвкави ростери, основно заплащане, на база бонуси и възнаграждение за сектора, други придобивки и пенсионни осигуровки. Диапазонът се базира на пълно работно време за пилотите. Предлагат се договори с частично участие (70 %) и фиксирани ростери (заплащане на 90 %).
** Кадетите с повече летателни часове получават по-високо възнаграждение.

Видяна общо: 646 рейтинг: 0.23

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.