Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за България.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Три обединения се конкурират за строителни поръчки на летище София

Дата: 08.02.2013
Sofia Airport
За 2012 г. най-много пътници от и до летище София е превозила авиокомпания България Ер, следвана от Wizz Air, Lufthansa, Austrian Airlines и easyJet

"Компании от три обединения са подписали споразумение с летище София, според което през следващите четири години ще се конкурират помежду си за строителни поръчки на стойност 115.7 млн.лв." - съобщи една от компаниите - Трейс Груп Холд. Тя е водеща в обединението Трейс Еър. В него влизат още Пи Ес Ай и Инжпроект.

Другите две обединения са ГБС и партньори (ГБС, ГБС - Инфраструктурно строителство, Водстрой 98, ЛОГ - Сиберия) и Хидрострой САПЛАСТ ДЗЗД (АТ Инженеринг 2000, Хидрострой, Планинг, Савант Елбул България).

Договорът е подписан след обществена поръчка, обявена от летището през февруари 2012 г. Според специалисти това е класическо рамково споразумение. Такива преди време са били подписвани от Булгартрансгаз и НКЖИ.

Предвижда се, при нужда от конкретни дейности, фирмите, участнички в споразумението, да подават оферти, от които летището да избира.

От поръчката се разбира, че тя е за широк кръг строителни дейности и ремонтни работи.

Изискванията на летището са били компаниите да имат оборот от поне 150 млн.лв. за предишните три години и разполагаеми средства от най-малко 10 млн.лв.

Трейс Груп Холд и Главболгарстрой вече имат опит в строителни работи на летището.

Предстои изготвянето на нов генерален план на летището, от който ще се стане известно каква нова инфраструктура ще е необходима.

Българска фондова борса

Видяна общо: 718 рейтинг: 0.25

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | Три обединения се конкурират за строителни поръчки на летище София
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.