Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за България.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Кърпим 1 000 км пътища

Дата: 16.12.2013
Ремонтираме 1 100 км пътища
Подготвена е програма за ремонт на най-натоварените и в най-лошо състояние второкласни и третокласни пътища

"Реално, в момента, се изграждат пътища с обща дължина над 1 100 км, на финансова стойност над 1.5 млрд.лв. Изграждането на магистралите и скоростните пътища остава приоритет, но вече се обръща специално внимание на пътищата от втори и трети клас.
Продължава изграждането на магистрали Марица и Струма – лот 4, Сандански - Кулата, както и на магистралните участъци, които са стартирани това лято: лот 2 Дупница - Благоевград от АМ Струма и участъка Шумен - Белокопитово от АМ Хемус. Сметката показва, че в момента се изграждат близо 113 км автомагистрали" - заяви регионалният министър Десислава Терзиева, представяйки отчета си за 2013 година.

Със средства от ОП Транспорт продължава изграждането на обходните пътища на Враца, Габрово и Монтана, както и на Западната дъга на софийския околовръстен път. Завършва изграждането на обекта Кърджали - Подкова. През януари предстои пускането на движението по новия пътен участък.

По ОП Регионално развитие стартира изпълнението на 4 проекта, които включват рехабилитацията на 65.2 км третокласна пътна инфраструктура в областите Добрич, Велико Търново, Търговище и Ямбол.

По програмите за регионално развитие и трансгранично сътрудничество, през последните 6 месеца, е завършила рехабилитацията на 256 км републиканска инфраструктура.

По Транзитни пътища V завърши рехабилитацията на 351 км пътна мрежа, като през следващата година ще продължи рехабилитацията на около 500 км.

Продължава активната работа за подготовка на проекта за ЛОТ 3 на АМ Струма. Стартирана е обществената поръчка за геоложки проучвания в зоните на тунелите в Кресненското дефиле и при с. Железница.

Приключва актуализацията на предпроектните проучвания по АМ Хемус. Стартира търгът за проектиране на 60-те км от Ябланица до връзката Плевен - Ловеч и за изготвяне на доклад по ОВОС. Срокът за двете дейности е по 1 година.

Подготвена е програма за ремонт на най-натоварените и в най-лошо състояние второкласни и третокласни пътища, които ще се финансират от републиканския бюджет. В програмата са включени 700 км.

Видяна общо: 1403 рейтинг: 0.56

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.