Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за България.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Банско сред най-евтините европейски зимни курорти

Дата: 19.12.2013
Едно хранене в Банско струва 3.72 евро, а в Куршвил – девет пъти по-скъпо
Средната цена за наем за ски, обувки и щеки в Банско е 10.67 евро или четири пъти по-малко, отколкото в Сент Мориц, където цената на тази услуга е 48.47 евро

Проучването Трипиндекс ски сравнява 41 дестинации за ски в Европа

Зимният курорт Куршвил, във френските Алпи, е най-скъпият в Европа и един ден каране на ски там струва четири пъти повече, отколкото в Банско, който е най-евтиният ски център, сочи сравнително проучване на интернет сайта за съвети за пътувания и отдих TripAdvisor. Един ден ски, включващ едно хранене, една бира и една нощувка в хотел в Банско, струва 124.34 евро, докато в Куршвил, за същите услуги, човек трябва да плати 515.31 евро.

Куршвил държи палмата на първенството за най-скъпа хотелска нощувка със средно 395.04 евро. За цената на една нощувка в Куршвил пътуващите могат да прекарат пет нощи в Банско (78.11 евро единична цена).

В Сочи разходите за един ден ски са най-малките - 25.68 евро или близо два пъти под парите, които трябва да се похарчат в Сент Мориц, Швейцария - 59.26 евро.

Средната цена за наем за ски, обувки и щеки в Банско е 10.67 евро или четири пъти по-малко, отколкото в Сент Мориц, където цената на тази услуга е 48.47 евро. Едно хранене в Банско струва 3.72 евро, а в Куршвил – девет пъти по-скъпо.

Най-евтината бира може да се изпие в Ордино Аркалис (Андора), където цената й е 1.65 евро или пет пъти по-малко, отколкото 8 евро, в Куршвил.

Трите най-скъпи ски центрове са Куршвил, Сент Мориц и Мерибел в Савоа. Най-евтините са Банско, Сочи и Ордино Аркалис.

Франс Прес

Видяна общо: 1417 рейтинг: 0.57

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.