Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за България.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Разединена Европа и „набедена” България

Дата: 20.12.2013

На 21 декември, събота, от 12.00 часа, в пресклуб БТА ще се състои пресконференция на Агенцията за социални анализи (АСА) и консорциум Европейско социално изследване (ESS ЕRIC)
на тема:

Разединена Европа и „набедена” България?

Представяне на международни сравнителни данни от последното издание на Европейското социално изследване (European Social Survey - ESS), проведено в над 30 страни в Европа.

Акценти:

  • Данните открояват устойчива поляризация на европейското обществено мнение по оста Север – (Център) – Юг. Дават и социологически аргументи защо в богатия и толерантен Север над 70 % от хората са доволни от живота си, докато на Юг доволните намаляват.
  • „Политик” е презряна социална категория в цяла Европа, а недоверието към политическата класа варира от над 65 % (в България, Португалия, Испания) до 9 % в Швейцария.
  • След 7 години членство в ЕС България вече не води всички негативни класации, но продължава да е най-бедната страна в Европа.
  • Въпреки мрачните оценки, за живота и управлението ни, всеки втори български гражданин е оптимист за личното си бъдеще.
  • Европа, включително и България, е избирателно толерантна към „другите” и към „различните”. Най-малко негативи провокират сексуално различните, най-много – пришълците от по-бедни държави извън Европа.

На пресконференцията ще бъдат представени още международни сравнителни данни по горещите теми за качеството на живот у нас и в Европа, за това кой какво вижда в огледалото на самооценките, за усещането за сигурност и защитеност, за доверието към националните и международните институции, за очакванията каква да е държавната политика към имигрантите и за мн. др.

Участници:

  1. доц. д-р Лилия Димова – българският национален координатор
  2. проф. д.и.н. Кръстьо Петков
  3. д-р Мартин Димов
Видяна общо: 1400 рейтинг: 0.56

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.