Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за България.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

В столицата заработиха първите три паркомата

Дата: 21.12.2013
От днес и в България има паркомати
Паркоматите работят с монети от 5, 10, 20, 50 стотинки и 1 лев и НЕ ВРЪЩАТ РЕСТО!!!

От днес в София ще може да се заплаща за престой в синя зона чрез паркомати. Новият метод представлява устройство, чрез което плащаме с монети или банкови карти и то само за времето, което използваме. Две от устройствата за самотаксуване са на пл. Св. Александър Невски, а третото - на пл. Княз Александър I.

"Паркоматите работят с монети от 5, 10, 20, 50 стотинки и 1 лев и не връщат ресто. Талоните за паркиране се издават с кратност на 1 час. Автоматите издават талон за паркиране в „синя зона”. Работят на български, английски, немски и френски език. Въвеждането им се налага заради големия брой шофьори, които използват зоните за платено паркиране.
Пробно ще бъдат пуснати три паркомата - два на пл. Александър Невски и един на пл. Александър Батенберг, с оглед на това, че там има по-голямо струпване на автомобили, които паркират почасово. Имаме събрана информация от жалби на граждани, че има интерес да заплащат и за по-кратък период от време. Поне нашите виждания са такива, че цели райони от зоните за платено паркиране може да бъдат оборудвани с паркомати" - обясни Румяна Милова, директор Паркиране и транспорт, в Центъра за градска мобилност.

Досега вариантите за заплащане на престой в синя и зелена зона бяха два - чрез SMS и талон.

С въвеждането на новите устройства, от Центъра за градска мобилност се надяват да бъдат съкратени голяма част от контрольорите в районите на зоните и по този начин да се намалят разходите и да се повиши ефективността.

радио Дарик

Видяна общо: 1433 рейтинг: 0.57

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.