Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за Малдиви.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Утре правителството на Малдивите ще заседава под вода

Дата: 16.10.2009

Правителството на Малдивите ще има заседание под водата, чиято цел е да подчертае опасността от глобалното затопляне.

По време на нетрадиционното съвещание, което трябва да се състои на 17 октомври, президентът Мохамед Нашийд и членовете на правителството ще подпишат документ, с който призовават да се намалят емисиите въглероден диоксид в глобален мащаб.

Според говорителя на президента, подводното заседание е шега, но правителството всъщност иска да отправи съвсем сериозно предупреждение за повишаващите се морски нива.

По време на заседанието под водата министрите ще комуникират с жестове и ще използват водоустойчиви дъски и химикали.

За целта абсолютно всички членове на правителството, с изключение на един, чието здравословно състояние не позволява гмуркане, вече тренират за заседанието на 17 октомври във военна база, разположена на един от многото острови в държавата.

Президентът Нашийд, който е квалифициран гмуркач, ще даде и пресконференция под водата.

Посланието на Малдивите за справяне с глобалното затопляне е по повод срещата на ООН за промените в климата, която ще се проведе през декември в Копенхаген.

Близо 80 % от Малдивския архипелаг е на по-малко от метър над морското ниво, което го прави изключително уязвим от каквото и да било покачване на нивото на океаните, причинено от глобалното затопляне и топенето на ледниците.

Би Би Си

Видяна общо: 473 рейтинг: 0.12

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.