Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за Саудитска Арабия.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Жените в Саудитска Арабия си падат по диамантите

Дата: 15.12.2007

Значителното покачване на цените на златото, които почти стигнаха тези на брилянтите, кара много жени в страните от Персийския залив, особено в Саудитска Арабия, да купуват все повече диаманти.

За десетте месеца на т.г. саудитките са похарчили за покупка на украшения от брилянти над 7 милиарда саудитски реала (почти 26 млрд.долара), което е с 20% повече от похарченото за бижута през миналата година.

В сравнение с 2006 г. с над 20% се е увеличило количеството на внасяните в страната брилянти и на работещите в сферата специалисти, посочва БГНЕС. Омъжващите се саудитски девойки предпочитат като сватбен подарък брилянтите пред златото, считайки ги за по-красиви и ценни.

Бумът на покупките на брилянти през тази година нареди Саудитска Арабия на четвърто място по обем на диамантения пазар.

Видяна общо: 714 рейтинг: 0.18

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.