Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за Саудитска Арабия.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Саудитска Арабия дава $ 40 млрд. за вода

Дата: 26.03.2008

Саудитска Арабия ще инвестира най-малко 40 млрд. долара през следващите 20 години, за да бъдат задоволени нуждите на страната от вода, каза висш държавен служител.

Инвестицията е преценена като „умерена”, каза на конференция заместник-министърът, отговарящ за планирането и развитието в Министерството на електричеството и водите на Саудитска Арабия Лоаи ал-Мусалам.

Нова национална компания бе създадена с цел повишаване на водните запаси. Тя ще започне работа през следващия месец, допълни заместник-министърът.

Резкият икономически ръст, постигнат от страната поради рекордните цени на петрола и митата провокира по-голямото търсене на вода. Саудитска Арабия е най-големият износител на петрол в света.

Видяна общо: 349 рейтинг: 0.08

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.