Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за Саудитска Арабия.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Саудитският принц Бин Талял продаде Монте Карло гранд хотел за $40 млн.

Дата: 30.04.2008

Саудитската Kingdom Holding Company (KHC) съобщи, че през първото тримесечие на годината чистата печалба се е покачила с 5.04 на сто спрямо същия период на миналата година, достигайки 303.8 млн. реала ($81.01 млн.).

В съобщението не се посочва кой е купувачът на хотела, придобит през 2005 година в консорциум с Fairmont Hotels & Resorts и Bank of Scotland Corporate.

Хотелиерството и ресторантьорството са сред централните стълбове в империята на саудитския предприемач, когото в САЩ преди време нарекоха арабският Уорън Бъфет.

KingdomHolding е една от най-големите холдингови структури в света. В нейното портфолио влизат банки като Citigroup, както и недвижими имоти и хотели - Canary Wahrf в Лондон, Plaza в Ню Йорк, Savoy в Лондон, Moevenpick, Four Seasons и др.

Холдингът участва и в технологични и медийни компании, като News Corp. и Time Warner, освен това има и дялове в Apple, Еastman Kodak, еBay, Euro Disney, Hewlett-Packard, Motorola, Procter&Gamble и Walt Disney.

Освен в глобалния бизнес Kingdom Holding е силно представена и в Близкия изток. Компанията притежава акции от финансовите гиганти Sambra Financial Group и Кувейтската инвестиционна холдингова компания (Kuwait Investment Holding Company).

Kingdom Holding е създаден през 1980 г. и оттогава систематично се разраства.

Класическият пример е влизането Canary Wharf през 90-те години. Тогава бизнес кварталът в някогашната пристанищна част на Лондон спешно се нуждае от пари. Експерти все пак посъветвали принца да не се ангажира с Canary Wharf, тъй като рискът бил прекалено висок.

Но интуицията на Алуалид му подсказала, че може да спечели много. Така той отпуска $72 млн. и придобива участие в консорциума, който трябва да спаси финансовия център. Принцът не остава разочарован. През 2001 продава две трети от дела си срещу $178 млн., с годишна печалба от почти 50%.

Когато през 2006 година холдингът направи първичното публично предлагане на книжата си на борсата в Рияд, то автоматично се превърна в най-голямото IPO в историята на капиталовите пазари в Близкия Изток.

в-к Дневник

Видяна общо: 509 рейтинг: 0.12

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | Саудитският принц Бин Талял продаде Монте Карло гранд хотел за $40 млн.
© 2000-2021 Journey.bg. Всички права запазени.