Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за Саудитска Арабия.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Саудитска Арабия организира конкурс Мис красив морал

Дата: 11.05.2009

Сукайна ал Зайер всъщност няма вид на кралица на красотата - тя крие част от лицето си под ислямската забрадка, а тялото си зад широка многоетажна рокля и признава, че е малко закръглена, но въпреки всичко ще се кандидатира за титлата в конкурс Мис красив морал.

Става въпрос за първия конкурс за красота, организиран в Саудитска Арабия.

Подборът започна в събота, а физическите качества няма да бъдат критерий за излъчване на красавиците. Журито на конкурса няма да търси момичета със съвършени телесни форми, а ще ги пресява според тяхната благочестивост и уважение към родителите. "Идеята е да се прецени привързаността на кандидатките към ислямските морални ценности. Това е алтернатива на упадъчните критерии в другите конкурси за красота, в които се вземат под внимание само тялото и външното излъчване на жената. Нашата лауреатка няма да бъде непременно красавица", обяснява Хадра ал Мубарак, основателка на конкурса.

За титлата ще се борят близо 200 претендентки, които в продължение на 10 седмици ще слушат лекции и ще разработват теми като например "Открий своята вътрешна красота" или ще коментират приписваната на пророка Мохамед фраза "Мамо, раят е в твоите нозе".

АП

Видяна общо: 447 рейтинг: 0.11

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.