Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за Саудитска Арабия.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Два милиона мюсюлмани се молят на хълма Арафат

Дата: 15.11.2010

Над два милиона мюсюлмани се събраха на хълма Арафат за традиционни молитви в третия ден на годишното поклонение хадж. Поклонниците се отправиха още преди изгрев слънце към хълма, известен още с името Хълма на божието състрадание. Смята се, че там пророкът Мохамед е произнесъл последната си проповед преди повече 14 века.

Сигурността по време на хаджа е една от главните грижи на саудитските власти. Министърът на вътрешните работи на Саудитска Арабия заяви, че не изключва вероятността от нападение срещу поклонниците. Засега хаджът протича спокойно, казаха представители на саудитските сили за сигурност.

Ал Каида на Арабския полуостров обаче се обяви против нападения по време на поклонението.

По данни на министъра на вътрешните работи в хаджа участват мюсюлмани от 181 страни. 200 000 разрешителни за участие са отпуснати на жители на саудитското кралство и на други монархии от района на Персийския залив. За поклонници от други части на света са отпуснати 1.8 милиона разрешителни, но десетки хиляди богомолци успяха да проникнат в района на долината Мина незаконно, въпреки полицейските заграждения.

Видяна общо: 425 рейтинг: 0.12

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.