Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за Саудитска Арабия.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Саудитска Арабия откри 9000-годишна цивилизация

Дата: 28.08.2011

"Саудитска Арабия прави разкопки на нов археологички обект, който трябва да докаже, че конете са били опитомени през 9 000 години на Арабския полуостров" - твърди, Али ал Габан, заместник-председател на комисията по туризъм и антики.

Според него, откритието на цивилизацията, наречена Ал Марак, заради местността, ще оспори теорията, че опитомяването на животни е станало през 5 500 години в Централна Азия. "Откритието ще промени знанията ни за опитомяването на коне и за еволюцията на културата през Неолита" - допълни Ал Габан на предконференцията в пристанищния град Джеда на Червено море.

Археологическият обект включва и останки на мумифицирани скелети, остриета на стрели, уреди за мелене на зърно, за предене и тъкане, както и други приспособления, които доказват, че тази цивилизация е била много напреднала в занаятите.

Саудитска Арабия, най-големият износител на петрол в света, опитва да диверсифицира икономиката си и да развие туристическия сектор.

Ройтерс

Видяна общо: 699 рейтинг: 0.22

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.