Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за Саудитска Арабия.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

В Риад градят метростанция от злато

Дата: 28.05.2013
Метростанция от злато
Златната метростанция на отиващия си крал Абдула

Саудитска Арабия за пореден път ще демонстрира разточителство и висок стандарт на живот, като построи първата метростанция от злато. Невижданата спирка на подземната железница ще се намира в столицата Рияд. Подът ще бъде от мрамор, а стените ще са покрити със злато.

Според архитектурния план, станцията ще наподобява пустинни дюни. Над нея ще бъде изградена многоетажна сграда, в която ще има търговски център и паркинг. Общата им площ ще достигне 20 434 кв.м. Станцията ще обединява няколко вида транспорт – метро, монорелсови влакове, извънградска железница и влак до летището.

Футуристичният дизайн на покрива на станцията, с неговите позлатени решетки, е разработен не само за да впечатли туристите и местните жители, но и за да осигури достъп на слънчева светлина и да защити пътниците от топлината. По разпореждане на саудитския крал Абдула ибн Абдул Азиз ал Сауд строителството трябва да бъде завършено за четири години.

Вчера стана известно, че 88-годишният крал Абдула се намира в състояние на клинична смърт. В момента животът му се поддържа посредством апарат за изкуствена вентилация на дробовете. По данни на медици, заети с неговото лечение, някои от органите му вече отказват да функционират.

Крал Абдула е бил женен 13 пъти. Има 35 деца, а от август 2012 г. управлява страната си заедно с един от неговите синове - принц Салман. В началото на тази година Форбс оцени състоянието на монарха на 63.2 милиарда долара.

Russia Today

Видяна общо: 551 рейтинг: 0.22

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.