Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за Саудитска Арабия.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Египет и Саудитска Арабия въоръжават сирийските бунтовници

Дата: 17.06.2013
Египет подкрепя сирийските бунтовници
Мирни сирийски граждани от афганистански произход

Вчера египетският президент Мохамед Морси заяви, че Кайро прекратява всякакви дипломатически отношения със Сирия и призова за въвеждането над страната на зона, забранена за полети. Морси настоя ливанската шиитска групировка Хизбула да престане да се меси в сирийските вътрешни работи и напусне територията на Сирия. "Говоря напълно сериозно: Хизбула трябва да напусне Сирия, тя няма място там. Ние сме със сирийския народ, но сме против правителството, което избива сирийски деца и насилва жени. Египет започна контакти с арабски и мюсюлмански държави, за организиране на спешно съвещание, в подкрепа на сирийските бунтовници" - заяви египетският държавен глава.

Саудитска Арабия въоръжава сирийските бунтовници с ракети за противовъздушна отбрана, за да могат да неутрализират авиацията на режима на Башар ал Асад, пише сп. Шпигел, позовава се на таен доклад, получен миналата седмица от германското разузнаване и от германското правителство, в който се казва, че Рияд е изпратил на бунтовниците ръчно преносими френски зенитни комплекси Мистрал.

Този вид оръжие може значително да повлияе на хода на военните действия. До момента военното превъзходство на силите на президента Асад се дължеше главно на военновъздушните му сили.

Ройтерс

Видяна общо: 748 рейтинг: 0.29

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | Египет и Саудитска Арабия въоръжават сирийските бунтовници
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.