Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за Йемен.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Неуспешен атентат срещу посланника ни в Йемен

Дата: 14.05.2012

Посланикът на България в Йемен Борис Борисов е леко ранен, след като маскирани открили огън по колата му в столицата Сана.

"По време на нападението Борисов бил със жена си. Двамата са се разминали с уплаха, а посланикът има лека рана на едното око. Трима въоръжени мъже се опитали да го отвлекат от колата му. Когато той отказал и потеглил те открили огън по автомобила. Той е ранен в окото от счупено стъкло" - съобщи западен дипломат.

Посланикът и съпругата му се спасили като избягали в намиращ се наблизо търговски център.

Йеменските сили за сигурност пристигнали на място малко след инцидента. Според дипломата посланикът не бил придружаван от охрана.

Засега не е известно кой стои зад нападението. Отвличанията на чужденци в Йемен не са рядкост.

В края на април неизвестни похитиха сътрудник на Международния комитет на Червения кръст френски гражданин, намиращ се на работа в град Саада, северозападен Йемен.

В края на март в град Аден бе похитен вицеконсулът на Саудитска Арабия Абдула ал Халид. По данни на полицията, дипломатът е бил похитен от група въоръжени, когато излизал от дома си в квартал Ал Мансур. Отговорност за отвличането пое групировката Ал Кайда на Арабския полуостров.

След избирането на 21 февруари на президента Абд Рабо Мансур Хади, който обяви намерението си да води борба с тероризма с всички достъпни средства, в Йемен се наблюдава засилена дейност на бойците на радикалните ислямистки организации.

Ройтерс

Видяна общо: 520 рейтинг: 0.17

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.