Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за Англия.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Европейският турист предпочита Северното Черноморие

Дата: 17.02.2015
Традиционно работническите южни курорти не привличат западния турист
От десетилетия Южното Черноморие е любимо на средностатистическия българин

Томас Кук ще води повече скандинавци, чехи и поляци

"Туроператорите Томас Кук и Некерман не анулират полетите си до Варна.
В момента ме откривате в централата на тези туроператори в Германия. Мога да кажа, че тази година Варна, Златни пясъци и курорта Албена се котират по-добре от Южното Черноморие.
Полетите, планирани от континентална Европа на Томас Кук и Некерман до Варна не се спират. В момента дори има увеличение към Варна, с допълнителни полети от Некерман Полска. Анулирани бяха само два полета от Томас Кук - Англия, заради липсата на достатъчно резервации.
Преди шест години Томас Кук - Англия прекратиха чартърните си програми до Варна и миналата година ръководството на Астрал Холидейз реши отново да опита на английския пазар. Планувахме два полета, но поради слабия интерес, на 12 януари, от централата на Томас Кук бе решено те да не се осъществяват. Всички други полети на Томас Кук и Некерман, от континенталната част на Европа остават, както са планирани" - заяви Христо Гълбачев, изп. директор на директорите на Астрал Холидейз - официален представител на Томас Кук и Некерман за България. Повод за изявлението му бе появилата се в информация за спрени полети до Варна.

"Няма драма, в отказа на Томас Кук да поддържа през лятото чартъри от Великобритания до Варна. Отпадането на полетите от Острова бе ясно още на борсата в Лондон. Практиката на британските фирми е да стартират записвания още от ноември и където няма голям оборот, се спират чартърни програми.
От няколко години англичаните не са топконтингент по Северното Черноморие. Радостната новина е, че друг замрял пазар се възражда. Западноевропейският клон на Томас Кук заяви двойно повече сезонни полети до Варна от Скандинавския полуостров. Допълнителен чартър компанията ще поддържа и за туристи от Чехия, Полша и Унгария.
Засега записалите ваканция по Северното Черноморие, чрез Томас Кук германци са около 26 % по-малко, но това не се отразява пряко на Албена, която пълни базата си с немци, водени от други туроператори" - коментира Маргита Тодорова - търговски директор на Албена АД.

Видяна общо: 646 рейтинг: 0.31

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.