Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за Нигерия.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Мародери разграбиха катастрофиралия в Лагос самолет

Дата: 05.06.2012

Личните вещи на пътниците на самолета, който на 3 юни катастрофира в нигерийския град Лагос, са били разграбени от местни жители. Според очевидци спасителните служби са се появили на мястото на трагедията едва след 45 минути. За това време многобройни мародери са успели да опоскат района. Те избягали оттам чак след пристигането на полицията.

В района на катастрофата се били събрали хиляди местни жители, които силно затруднили достъпа на спасителите до самолета. Военните се опитали да разпръснат тълпата. Хората изпаднали в паника и настъпило меле. Засега няма информации за пострадали при сблъсъците.

Пътническият самолет със 153 души на борда се разби в град Лагос в неделя вечерта. Самолетът, изпълняващ полет от Абуджа до Лагос, се е врязал в сграда. Катастрофата е станала при облачно време в квартал, намиращ се близо до летището. По думите на ръководителя на нигерийското управление на гражданската авиация Харълд Демюрън никой от намиращите се на борда не е оцелял.

Броят на загиналите може да надхвърли 190 души, тъй като самолетът е паднал в гъсто населен район. В сградата, в която се е блъснал, е имало най-малко 40 души.

Самолетът е принадлежал на нигерийската авиокомпания Дана Еър, притежаваща самолети Boeing MD-83, с места за 140 пътници и Bombardier LearJet 45XR - за 9 пътници.

Според информация на Ал Джазира, катастрофата да е причинена от техническа неизправност, която вероятно е установена от екипажа по време на полета. Засега черните кутии не са намерени.

По думите на очевидци, самолетът като че ли се е опитвал да осъществи твърдо кацане "по корем". Той е прелетял ниско над сградите, врязал се е в мебелен магазин и двуетажна къща и се е ударил в триетажна жилищна сграда.

Нигерийският президент Гудлък Джонатан обяви тридневен национален траур в памет на жертвите от катастрофата.

в-к Дейли Таймс

Видяна общо: 476 рейтинг: 0.16

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.