Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за Унгария.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Унгарците са твърдо против циганията

Дата: 19.10.2012
Антиромски митинг в Мишколц, Унгария
Унгарците ще преследват циганите, които разрушават и няма да им позволят да виреят на гърба на нацията

Около 3 хиляди души се включиха вчера в демонстрация срещу циганите, в Унгария, организирана от крайната десница.

Участниците в митинга, в Мишколц, на радикалната националистическа партия Йоббик, която е трета сила в парламента, обвиниха циганите за всичко, от дребната престъпност до боклука по улиците.

Мангалите, във втория по брой на население унгарски град, в източната част на страната, проведоха контрадемонстрация, на която около хиляда представители на малцинството осъдиха според тях типичните клевети на крайната десница по техен адрес.

Полицията не позволи на участниците в двата митинга да се доближат едни до други, като предотврати сериозни сблъсъци.

"Йоббик ще помогне на тези, които строят Унгария, без значение какъв е техният цвят. Ние ще преследваме онези, които разрушават и няма да им позволим да виреят” - обяви лидерът на Йоббик Габор Вона.

Крайнодясната партия, която има 45 депутата, в 386-членния парламент на Унгария, извлича полза от широкоразпространеното обществено негодувание срещу около 700-те хиляди роми в страната с население от близо 10 милиона души.

Новите демонстрации подчертаха нарастващото напрежение в изпадналата в рецесия Унгария, която поиска споразумение за отпускане на кредит от ЕС и МВФ. Консервативното правителство обяви непопулярни мерки за строги икономии, за да намали бюджетния дефицит.

Ройтерс

Видяна общо: 481 рейтинг: 0.20

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.