Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за Испания.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

България привлича испански туристи

Дата: 22.01.2014

"България привлича туристи от Испания, ползвайки опита на страната, при налагането на туристическия й бранд и при превръщането на обекти от културното наследство в туристически забележителности. Планират се и съвместни инвестиционни форуми, в сферата на туризма и засилена активност на българските институции, в испанските региони с голям брой българи" - изрази намеренията си зам.-министъра на икономиката с ресор туризъм Бранимир Ботев, който е на посещение в Мадрид, за участие в седмото издание на Екселтур - световен форум на лидерите в туризма.

На среща, между Ботев и държавния секретар по туризъм на Испания Изабел Боррего Кортес, двамата са се разбрали страните да си разменят групи журналисти, които да се запознаят с възможностите за туризъм и да организират общ инвестиционен форум.

Увеличението на чуждестранните туристи, посетили България през 2013 г. е с около 5.5 %, като за пръв път броят на чуждите туристи надхвърли 7 млн. души.

По данните на НСИ, през миналата година (до края на ноември) 32 хил. български туристи са посетили Испания, а в България са дошли на почивка 26 хил. испанци.

пресцентър МИЕТ

Видяна общо: 513 рейтинг: 0.22

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.