Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за Испания.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Европа търси наши фитнес инструктори и транжори

Дата: 17.02.2014
Всяка година хиляди абитуриенти избират да заминат да учат в чужбина
Управляващите натириха народа на гурбет

Кандинатите да са с опит и поне средно образование
Заплати - от 1 300 до 3 000 евро

Циркови артисти, дърводелци, обущари, транжори и фитнес инструктори за работа в Европа набира Агенция по заетостта. Заплатите са от 1 300 до 3 000 евро. Работа се предлага в Испания, Германия, Дания, Малта, Франция, Хърватия, Австрия и Обединеното кралство.

За да се кандидатства, за някое от тези работни места, няма нужда от регистрация в бюро по труда. Желаещите за работа зад граница трябва да имат опит и минимум средно образование. Търсещите работа в чужбина трябва задължително да владеят английски език, а френският, немският и руският само биха увеличили шансовете да получат желаната позиция. Добрите езикови умения съвсем не са достатъчни.

Десислава Тодорова е магистър по квантова електроника и лазерна техника, а в момента учи информационни технологии. С две висши младата жена е безработна. Изкарва парите си с масажи. Точно с тези умения Деси ще замине да работи в Испания, като СПА терапевт, със заплата от 1 400 евро.

От Агенцията по заетостта обясниха, че хората първо гледат заплатата, а след това питат какво точно ще трябва да работят. Всеки втори българин се замисля за работа извън България, но много хора надценяват възможностите си или не знаят как да спечелят симпатиите на работодателя.

Най-добре платените позиции в чужбина са в здравния сектор. Около 4 000 евро е заплатата за лекари в Германия, а във Франция възнаграждението е близо 5 000 евро.

bTV

Видяна общо: 561 рейтинг: 0.24

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.