Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за Египет.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Забраняват наргилетата в Египет

Дата: 02.03.2007

Египет е на път да се лиши от един неизменен атрибут на кафенетата и ресторантите си - наргилето, съобщават местните медии. Комитетът по отбрана и национална сигурност към Народното събрание внесе в парламента меморандум, в който се настоява за незабавно разглеждане от депутатите на въпроса за забрана на пушенето на наргиле на обществени места. Дискусията вече е включена в дневния ред на народните избраници.

Според повечето депутати заради високата безработица в страната младите египтяни прекарват част от свободното си време в пушене на наргиле. Бедата била, че вместо с тютюн го тъпчели с хашиш и банго (разновидност на конопа).

От друга страна, лекарите са установили, че дори обикновеният тютюн, вдишван през наргиле, е в пъти по-вреден за здравето. Данните на египетските специалисти показват, че един час, прекаран до наргилето, е равен на изпушването на една кутия цигари. Такава е концентрацията на никотин и токсични смоли, пронизващи в организма. Водният филтър не бил в състояние да пречисти вредните вещества.

Видяна общо: 310 рейтинг: 0.08

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.