Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за Македония.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Открихме телефон за визи в Скопие

Дата: 10.01.2007

В посолство ни в Скопие вече работи телефонен център за обслужване на граждани, които искат да си извадят визи за България. На номер 05 80 58 555 с код за града 02 гражданите ще могат да си записват час за подаване на документи за виза и ще получават информация кога ще бъдат готови паспортите им. По този начин ще се намали големият поток на хора, който се изсипва всеки ден в консулството. Телефонната линия ще въведе по-нормален ред на работа и ще ограничи възможностите за корупция. Ще отпадне и търговията с места, при която граждани се редяха на опашката още през нощта, за да продадат мястото на сутринта за около сто евро, а някои отстъпваха реда си за десетина евро.

От Министерство на външните работи изключват варианта да се откриват нови представителства в крайграничните градове, където напливът на желаещи да посетят България е голям.

Припомняме, че управниците на тези селища пожелаха отваряне на местни канцеларии за издаване на визи. Кметът на Струмица Зоран Заев пръв възропта, че на жителите на града им било прекалено далеч да пътуват до Скопие или Битоля за виза и после да се връщат в обратната посока.

Видяна общо: 383 рейтинг: 0.10

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.