Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за Македония.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Кой печели от българските визи?

Дата: 20.01.2007

В. "Шпиц"
Македония

Компанията "Македонски телекомуникации" и българското посолство в Скопие дават противоречиви отговори на въпроса, къде отиват парите, които гражданите плащат за използване на телефонната линия 058 058 555. Номерът е предназначен за насрочване на дата за българска виза. Обаждайки се, гражданите плащат по 60 денара, или по 1 евро на минута.
Телекомът плаща само използването на мрежата и тази сума е незначителен процент от парите, които гражданите плащат.

Пресаташето на българското посолство Светислав Вълчев казва, че дипломатическото представителство не взима пари за тази услуга.

Уверявам ви сто процента, че българското посолство не взима пари от използването на тази линия. Получихме телефонния номер от телекома. Направихме всичко възможно, за да могат македонските граждани безплатно да получат български визи. Безплатните визи са за сметка на България, обяснява Вълчев.

Телефонната линия функционира от миналата седмица. На този телефонен номер могат да се обаждат гражданите, които кандидатстват за виза в дипломатическите представителства на България в Скопие и в Битоля. Българското дипломатическо представителство въведе тази линия, за да намали опашките от кандидати за визи пред двете български представителства в Македония. Според информация на посолството на ден на македонски граждани се издават около 300 визи за България.

Видяна общо: 400 рейтинг: 0.10

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.