Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за Македония.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

10 000 македонци взели досега визи за България

Дата: 02.02.2007

Около 10 000 македонци са взели български визи след въвеждането на органичителния режим от началото на годината. Това съобщи българският посланик в Скопие Михо Михов, цитиран от македонския вестник "Дневник". Визовият режим се въведе заради членството на България в ЕС.
Не по - малко 100 000 македонски граждани ще кандидатстват за българска виза, което ще затрудни режима на работа на дипломатическото ни представителство, коментира Михов.
Според статистиката около 800 000 македонски граждани посещават страната ни по веднъж, два, а дори и три пъти годишно.

По думите на посланик Михо Михов става ясно, че визовият режим не влияе благоприятно на отношенията между двете страни. Според него по време преговорите между Македония и ЕС ще се реши и въпросът за визовите ограничения. Михов обаче не уточнява как.

Необходима е двустранната спогодба за визовия режим да се адаптира, освежи, да оформя македонско-българските контакти, допълни Михов.

Видяна общо: 347 рейтинг: 0.09

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.