Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за Македония.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Наши самолети спасяват Охрид

Дата: 21.03.2007

Петте български авиокомпании за карго полети, на които бе забранено да летят в ЕС, се пренасят в Македония.

Ер София, Брайт авиейшън, Хелиос ер, Скорпион ер и Вега ер вече са поискали разрешение да ползват летището в Охрид.

Шефът на дружеството за летищни услуги в Македония Зоран Кръстевски вече е разговарял с транспортния министър Петър Мутафчиев и с карго превозвачите ни за ползването на охридското летище като алтернативен вариант. Това би било добре и за аеропорта, който е в агония заради липса на пътници. Макар да е отворено всеки ден, 100-те му служители работят само по няколко часа седмично. Сега там само 3 пъти в седмицата кацат самолети на македонския превозвач МАТ, а в събота - и на швейцарския Хелветик.

Преместването ще стане, след като се произнесат македонското правителство и Европейската комисия, обясни шефът на Управлението за цивилно въздухоплаване Ернад Фейзулаху.

Видяна общо: 511 рейтинг: 0.13

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.