Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за Македония.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

В Скопие вдигат три небостъргача

Дата: 22.06.2007

Правителството на Македония се готви да построи в центъра на Скопие три небостъргача, всеки от които ще бъде на 98 етажа. Ако планът се реализира, трите кули ще бъдат сред десетте най-високи сгради в света според броя на етажите. Правителството взе решението за строежа през февруари. Мотивът бе, че македонската столица трябва да изглежда модерно. Сградите най-вероятно ще са високи около 400 метра. В Европа няма сгради на сто етажа, а до 2012 г. кула на 112 етажа е предвидено да бъде построена в Москва.

Версията на градоустройствения план, в която са включени трите небостъргача, вече е готова и ще бъде внесена в съвета на Община Център. Проектът предвижда кулите да бъдат свързани с жилищни блокове на по 10 етажа. В централната част на комплекса ще има подземен паркинг, а паркинги ще има и между кулите.

Видяна общо: 427 рейтинг: 0.11

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.