Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за Македония.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Македония с най-голям шанс за бърза отмяна на визовия режим с ЕС

Дата: 02.06.2009

Македония вече е изпълнила условията в областта на сигурността на документите за самоличност, управлението на границите и обществената сигурност

Европейският съюз може бързо да премахне визите за македонски граждани, докато сърбите и черногорците ще трябва да почакат още за това, тъй като не са изпълнили всички необходими условия.

Според доклад на Европейската комисия, който все още не е публикуван, но е представен от центъра за научни изследвания Европейска инициатива за стабилност (ESI), Македония вече е изпълнила условията в областта на сигурността на документите за самоличност, управлението на границите и обществената сигурност.

Сърбия, от своя страна, е изпълнила по-голямата част от критериите за отмяна на визите, сочи докладът, който е изготвен след посещения на експерти от Европейската комисия в периода януари-март.

Сближаването на Сърбия с ЕС е блокирано от месеци от Холандия, която иска преди това да бъде арестуван Ратко Младич - бившият военен лидер на босненските сърби, обвинен във военни престъпления.

Черна гора, която подаде през декември официално молба за членство в ЕС, според доклада, също е изпълнила мнозинството от критериите за отмяна на визите.

За Албания и Босна, които са по-назад в сближаването си с ЕС, в доклада се казва, че още не са изпълнили критериите за отмяна на визите.

АФП

Видяна общо: 518 рейтинг: 0.12

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | Македония с най-голям шанс за бърза отмяна на визовия режим с ЕС
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.