Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за Македония.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Македонците неглижират екологичните проблеми

Дата: 06.11.2009

Съзнанието на гражданите в Македония за опазването на околната среда е на много ниско ниво, коментира македонската телевизия Сител. Екологията е една от най-критикуваните области в доклад на Европейската комисия за напредъка на Македония по пътя й към членство в ЕС.

Македония се дави в боклуци – отпадъци има на всяка крачка, а контейнерите са пълни, твърди телевизията, но добавя, че вина за това имат и компаниите за комунални услуги. Македонската телевизия отбелязва, че с незаконното депо за отпадъци в Тетово не може да се продължи към Европа. Друг екологичен проблем е и замърсяването от петролната рафинерия ОКТА, в която мажоритрен дял притежава гръцката компания Hellenic Petroleum. През ноември 2008 г. в рафинерията избухна силен пожар, който допринесе за замърсяването на въздуха в покрайнините на столицата Скопие. Министърът на екологията Неджати Якупи обяви засилени мерки и наблюдение на работата на съоръжението.

Министерството на околната среда смята, че докладът на ЕК не е изцяло отрицателен и страната е похвалена в за работата в областта на климатичните политики и реализирането на европейското законодателство по отношение на водите и въздуха.

Видяна общо: 552 рейтинг: 0.14

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.