Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за Македония.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Македонците пътуват в Гърция без визи, а само с биометричен паспорт

Дата: 16.12.2009

Единственото изискване е по 50 евро за всеки планиран ден престой в страната

От 19 декември македонските граждани ще могат да влизат в Гърция без визи, но само ако имат биометричен паспорт. Печатите от гръцките гранични служби за влизане и излизане от страната ще бъдат поставяни не на паспорта, а на специална бланка, която ще може да се получи на границата или в гръцките дипломатически и консулски представителства в Македония, се казва в съобщение на гръцката Канцелария за връзки в Скопие, с което е обяснена процедурата за влизане в Гърция след 19 декември.
 
В съобщението се приветства предстоящата визова либерализация за "гражданите на Бившата югославска република Македония", като се добавя, че това ще допринесе за засилване на вече съществуващите близки контакти между гражданите на двете страни.
 
На пътниците се препоръчва да си набавят бланката за печати от гръцката Канцелария за връзки в Скопие или консулството в Битоля, за да се избегнат опашките по границата. Всеки пътник ще трябва да пази бланката по време на престоя си в Гърция и една година след последното влизане в Гърция.
 
Освен паспорта и бланката за печати възможно е от македонските граждани да бъдат изисквани и документи за оправдаване на целта на посещението и условията, при които ще пребивават в Гърция. Те ще трябва да имат със себе си и здравна застраховка, както и документи, с които да докажат, че работят, следват или са пенсионери. Освен това ще трябва да си носят и по 50 евро за всеки планиран ден престой в Гърция.

МИА

Видяна общо: 738 рейтинг: 0.19

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.

 
главна | търсене | новини | за нас | реклама | за членове
Journey.bg | Новини | Македонците пътуват в Гърция без визи, а само с биометричен паспорт
© 2000-2020 Journey.bg. Всички права запазени.