Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за Македония.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Подписваме за нова жп линия до Скопие

Дата: 21.12.2013

В държавното предприятие Македонски железници - инфраструктура днес ще бъде подписан договор за строителните работи на железопътната отсечка Куманово-Беляковце по Коридор номер 8, с дължина 30 километра. Отсечка е първата, от предвидените три, за железопътно свързване на Македония с България.

Ръководството на Македонски железници - инфраструктура ще подпише договора с представители на изпълнителите на строителните работи, германската компания Вибе (Wiebe GmbH&Co.Kg), в присъствието на вицепремиера и министър на финансите Зоран Ставревски и министъра на транспорта и съобщенията Миле Янакиески.

За реализирането на проекта са осигурени 45.5 милиона евро от Европейската банка за възстановяване и развитие. Реконструкцията предвижда поставянето на нови линии и прагове, построяването на осем моста, най-големият от които с дължина 120 метра, построяването на три гари и три обекта за службите за регулиране на движението.

Останалите железопътни отсечки от линията към България, която трябва да бъде готова до 2022 г., са Беляковце - Крива Паланка, с дължина 36 километра и Крива Паланка - Деве Баир, с дължина 23 километра. За отсечката Беляковце - Крива Паланка се подготвя подробна документация и строителството трябва да започне през втората половина на 2015 г. За последната отсечка, от Крива Паланка до българската граница, документацията трябва да бъде готова до края на 2016 г.

агенция МИА

Видяна общо: 1118 рейтинг: 0.45

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.