Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за Индия.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Зимни приюти за бездомните в Индия

Дата: 11.12.2009

Всяка година индийското правителство строи зимни приюти за част от стоте хиляди бездомни в Делхи. Тази година подслоните не само ще предпазват обитателите от зимните условия, но ще генерират слънчева енергия за осветление през нощта.

Приютите са проектирани от Майкрохоум Солюшънс (Micro Home Solutions). Те са преносими, сглобяват се само за четири дни и могат да бъдат настанени сто души.

Идеята на преносимите кабини е да създадат прилични помещения за бездомните. На покривите на приютите са инсталирани фотоволтаици, които складират слънчевата енергия през деня, която осигурява осветление през нощта. Къщите имат и механизъм за повдигане на покривната конструкция за естествена вентилация.

Идеята на преносимите кабини е да създадат прилични условия на живот на бездомните индийци.

Times of India

Видяна общо: 761 рейтинг: 0.20

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.