Journey.bg - Българският туристически портал
Русская версия English version
Новини от бранша
Търсене


ПИШЕТЕ НИ !!!

За по-качествени туристически услуги
Редакцията не публикува само новини, които не са ни изпратени
Абонамент

Вие четете новините за Индия.
Ако искате да видите всички новини натиснете ТУК.
Населено място: 

Компаниите за управление на хотели обърнаха поглед на изток

Дата: 15.05.2009

Компаниите за управление на ваканционни имоти и хотели все по-често обръщат поглед на изток към Индия и Китай, след като традиционните дестинации губят все повече почитатели, а приходите им продължават да намаляват заради отлива на туристи и бизнес пътувания, пише Property Wire.

Ед Фулър от Marriott Lodging International, например, посочва, че най-успешните им и доходоносни хотели в момента се намират в Китай, Индия и Средния Изток, където световната икономическа криза не се отрази чак толкова.

Експертите на Международния валутен фонд (МВФ) очакват, че през настоящата година Поднебесната ще регистрира 6,5 % икономически ръст, на фона все по-свиващия се световен Брутен вътрешен продукт (БВП).

Базираната в САЩ Marriott, която управлява брандовете Ritz Carlton и Renaissance, планира да открие 130 нови обекта извън Северна Америка, където управлява над 350 хотела. Повече от половината от новооткритите хотели ще бъдат в Китай, Индия и Обединените арабски емирства.

Най-големият хотелиер в Европа - френската компания Accor - пък смята да утрои броя на новите си обекти в Средния Изток.

Пазарният дял на подобни гигантски хотелски компании в Китай и Индия продължава да расте, но въпреки това все още съставлява малка част от техния бизнес. С очаквания икономически ръст на тези страни дори в условията на криза е ясно, че тези корпорации ще се опитат да пробият именно на подобни пазари.

Освен това, в момента има дефицит на качествени хотелски услуги именно в Индия и Китай, което предполага безброй възможности за развитие на туристическия бизнес на изток и строителство на нови, печеливши хотели.

Expert.bg

Видяна общо: 579 рейтинг: 0.14

Journey.bg предоставя информацията от Вашите материали възможно най-точно, но не поема отговорност за причинени вреди или неудобства при ползването й. Препоръчваме преди да предприемете пътуване да потвърдите със съответните институции важната информация като: визов режим, застраховки, здраве и безопасност, митници, транспорт и пр.